برای تمیز کردن لباسهایی که روغنی شده از نوشابه استفاده کنید. مخصوصاً لباسی که با روغن ماشین آلوده شده در نوشابه بخیسانید.

§
برای شستشوی پرده های تور از سفید کننده ها استفاده نکنیم که باعث کدر شدن آنها خواهد شد. بهترین راه اضافه کردن جوش شیرین به میزان پودر مصرفی می باشد (جوش شیرین را به پودر اضافه کنید).
§
اگر پرده ها را قبل از شستن کمی با آب خالص شستشو دهید و خاک آن را بگیرید پرده ها چرک مُرد نخواهد شد.
اگر برروی شیر آب رسوب بسته شده می توان آن را با سرکه سفید تمییز نمود. §
 
ظروف برنجی و استیل مخصوصاً سینی چای را با پودر رخشا یا پودر تمییز کننده وان بشوییم براق و تمییز خواهد شد.
§
ظروف غذا خوری مخصوصاً لیوان و استکان بعد از مدتی جرم میگیرد شستشو با پودر لباسشویی جرم آن را بر طرف خواهد کرد.
§
 قرار دادن لیوان و استکان در مایع سفید کننده باعث می شود خش و ضرب خوردگی آن نمود پیدا کند و حالت کهنه ای به لیوانها می دهد، به جای سفید کننده آن ها را 15 دقیق در پودر ماشین لباسشویی بخیسانید.

 

بدانیم ضرر نمی کنیم:

۞ اگر می خواهید روی کیک را تزیین کنید و قیف و ماسوره ندارید می توانید از ظرف سس خالی یا کیسه فریزر که گوشه آن را سوراخ کرده اید استفاده کنید.
۞ گوشت بیفتکی را بین دو ورق روغنی قرار دهید بعد بکوبید.
۞ برای طبخ شیرینی بهتر است شکر را آسیاب کرده یا از پودر قند استفاده کنید تا کاملاً حل و مخلوط گردد.
۞ برای نصف کردن کیک از قطر از نخ دندان استفاده کنید، نخ را دور کیک بگذارید و دو سر نخ را به صورت ضربدر و مخالف هم بکشید.
۞ وقتی تخم مرغ را تازه از یخچال خارج کرده اید راحت تر می توان زرده و سفیده آن را جدا کرد.
۞ وقتی می خواهید سفیده ها را بزنید بهتر است آن را مدتی در هوای معمولی اتاق قرار دهید، بیشتر پف خواهد کرد.
۞ آرد را الک کنید بعد استفاده کنید، هوای داخل شده در آرد باعث پوک تر شده کیک یا شیرینی می شود.
۞ ۞۞۞۞ ۞۞۞ ۞۞۞۞ ۞۞۞۞ ۞۞۞۞
 

ترشی

نکاتی درباره ترشی :

# ظرفی را که در آن ترشی می اندازید باید از شیشه ضخیم باشد و در ظرف هم محکم بسته شود.
# شیشه ها را لب به لب پر نکنید، سر ظرف حدود دو سانتیمتر خالی باشد. قبل از بستن در ظرف اطراف لبه آن را به دقت تمیز کنید.
# شیشه باید به دقت شسته و خشک شود.
# بعد از اتمام کار در ظرف را محکم ببندید و بعد شیشه ها را در جای خنک، خشک و تاریک «ترجیحاً یخچال» نگهداری کنید.
# سیر به ترشی عطر و طعم خاصی می دهد ولی کسانی که سیر دوست ندارند یا از بوی آن وحشت دارند می توانند ترشی ها را با پودر سیر درست کنند یا اینکه اصلاً سیر بکار نبرند.
ترشی گوجه فرنگی :
گوجه فرنگی                کوچک و ریز و تقریباً کال
پیاز                             ریز و پوست گرفته
فلفل قرمز تند                یک عدد
سیر                             چند حبه
سرکه                         نیم لیتر
آب                              ¼لیتر
نمک                           2 قاشق مرباخوری
سرکه و آب و نمک را مخلوط کرده و بجوشانید. گوجه فرنگی ها را چند لحظه در این مخلوط قرار داده بعد ظرف را از روی آتش بردارید. گوجه فرنگیها را به همراه پیاز و سیر و فلفل در ظرف قرار داده رویش را با مخلوط سرذکه و آب نمک پر کنید.
 

ریزه کاریهای خانه داری :

# برای زنده و درخشان کردن فرش کمی سرکه و خاک اره را مخلوط کرده و برسی در این مخلوط زده بر روی فرش بکشید. بگذارید خوب خشک شود بعد روی آن جارو برقی بکشید.
# اگر لوله ظرفشوئی شما گرفته یک مشت جوش شیرین در سوراخ ظرفشوئی بریزید به اضافه نصف فنجان سرکه سفید در سوراخ را محکم ببندید. بعد از چند دقیقه آب سرد روی آن بریزید.
# برای تمیز کردن رویه پلاستیکی کابینت از پارچه مرطوبی که بر روی آن جوش شیرین ریخته اید استفاده کنید.
# برای باز کردن مجاری اتو ¼ فنجان سرکه سفید در آن بریزید بگذارید یک شب بماند.
# برای تمیز کردن و جلا دادن جلدهای قدیمی کتاب یک پارچه فلانل را به تربانتین آغشته کرده رویشان بمالید ، بعد با یک تکه پارچه نرم براقشان کنید.
# پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبیدن کیک به دیس می شود.

 

نگهداری چرم :

چرم از هر نوعی که باشد نیاز به مراقبت دارد تا عمر بیشتری داشته باشد .
1 – اول آن را گرد گیری و خوب تمیز کنید .
2- حداقل ماهی یکبار با یک روغن گیاهی که درصد شیمیایی کمتری دارد (روغن نارگیل) چرم را چرب کنید.
3 – حداقل ماهی یکبار با واکس چرم ، پوشاک یا کفش چرمی را واکس بزنید.
4 – و آخرین نکته : چرم را شب چرب کرده یا واکس بزنید و بگذارید تا صبح بماند ، نتیجه کار بهتر خواهد بود. زیرا چرمی که چرب کرده یا واکس زده اید بلافاصله بپوشید، در معرض گرد و خاک قرار گرفته ، غبار را به خود جذب می کند، و رنگ آن کدر خواهد شد. ضمناً اگر با پاک کردن گرد و خاک تمیز نشد مقداری کف صابون درست کرده با فرچه ای نرم پاک کنید و سپس با پارچه ای نرم و تمیز خشک کنید و صبر کنید تا چرم خوب خشک شود بعد آن را چرب کنید یا واکس بزنید.

 

بوی خوش در منزل مادربزرگها

 خانه خوشبو

در این زمان از اسپری های خوشبو کننده هوا استفاده می کنند ولی مادر بزرگهای ما این چنین منزل خود را خوشبو می کردند :
# چند دانه میخک یا یک عدد میوه به در قفسه ها می گذاشتند برای بوی رطوبت
# پوست لیمو ترش را می سوزاندند برای از بین رفتن بوی سرخ کردنی
# یک تکه نان بیات در آبی که گل کلم در آن می جوشید می انداختند
# تفاله چای را در ماهیتابه ای که در آن ماهی سرخ شده بود با آب می جوشاندند
# در حین پختن ماهی یا سرخ کردن آن در ظرف دیگری کمی سرکه داغ می کردند
# پوست پرتغال یا نارنگی را روی دستگاه های گرم کننده می گذاشتند
# حلقه های هویج را روی تیغه کاردی که با آن سیر یا پیاز خرد کرده بودند می مالیدند
# برای استفاده مجدد  از عطر پاشها سرکه داغ و نمک نکوبیده را باهم درون عطر پاش می ریختند
# برای از بین بردن بوی سیر و پیاز و ماهی از روی تخته ساطوری یک نیمه لیمو ترش به آن می مالیدند. 
 
  

نگهداری میوه ها

بعضی وقت ها بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراکز خرید مواد غذایی بیشتر از نیاز خریداری می شود. این کار ممکن است موجب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود که بعد از چند روز تازگی خود را از دست میدهد مخصوصا در مورد میوه ها.
 
برای نگهداری میوه هایی که بیش تر از حد نیاز خریداری  میشود راه هایی وجود دارد که به بعضی از آن اشاره میکنم.
 
خیار بسیار حساس است و بعد از چند روز تازگی و طعم خود را از دست میدهد. برای نگهداری خیار آن را از داخل کیسه ی پلاستیکی خارج کنید،شسته و بعد از خشک شدن در یک قابلمه ی در دار بریزید و در یخچال بگذارید.
 
انگور را برای نگهداری بیشتر نشسته درون کیسه نگهدارید. شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال موجب ترک خوردن دانه های آن می شود.
 
سبزی خوردن را بشویید و در یک کیسه ی پارچه ای نگهدارید. از آنجا که برگ های  سبزی آب زیادی دارد  کیسه ی پارچه ای باعث می شود سبزی سیاه و پلاسیده نشود.
 
موز را در صورتی که نرسیده باشد در روزنامه بپیچید وابتدا  دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید. این کار باعث شیرین شدن موز میشود. بعد از زرد شدن پوست موز آنرا در یجچال بگذارید.
 
در صورتی که با وجود همه ی مراقبتها باز هم میوه ها مانده و بد شکل شدند، و کسی حاضر به خوردن آن نشد، (قبل از پوسیدگی) میتوانید با پختن آنها هم باعث تنوع در تغذیه ی افراد خانواده شوید هم از اسراف اجتناب نمایید.
 
با افزودن کمی شکر و آب به سیب، گلابی، آلو یا هلو و پختن انها میتوانید کمپوت درست کنید.
 
موزهایی که پوستشان سیاه شده اند ولی هنوز سالم هستند، برای درست کردن پوره ی موز، شیر موز، و کیک مناسب هستند.
 
انگورهای مانده را میتوان سرکه کرد. برای این کار آنها را چند هفته در ظرفی در دار بریزید به صورتی که اصلا هوا نخورد و بعد صاف کنید.
 
و بهترین راه برای تازه ماندن میوه ها و جلو گیری از خراب شدنشان خرید به اندازه ی نیاز است.