گیلاس .   
  درخت گیلاس گیاهی است از خانواده Rosaceae  که در کتابهای طب سنتی آن را قراصیای شیرین نامیدند
 ترکیبات درونی :
در هر 100 گرم گیلاس که هسته آن جدا شده باشد :
آب                           80 گرم
پروتئین                     3/1 گرم
مواد چربی                3/0 گرم
هیدراتهای کربن         17 گرم
کلسیم                    22 میلی گرم
فسفر                      19 میلی گرم
آهن                        4/0 میلی گرم
سدیم                     2 میلی گرم
پتاسیم                   191 میلی گرم
ویتامین                   10 میلی گرم
رایبوفلامین              06/0 میلی گرم
تیامین                    05/0 میلی گرم
ویتامین               110 واحد بین المللی  A
خواص بهداشتی گیلاس :
به اعتقاد حکمای قدیم گیلاس خام کمی سرد است اما وقتی کمی رسیده و شیرین باشد طبع آن به گرمی می گراید . از مضرات آن این ست که بی رویه مصرف شود که مانع هضم غذا شده و نفخ آور است . اگر متعادل مصرف شود خواص آن بیشمار است مثلاً: مزاج را لینت می دهد ، حرارت خون را پایین می آورد ، صفرابر است ، ناراحتی های کبدی را کاهش می دهد ، تب را پایین می آورد ، شربت گیلاس و مربای آن ورمهای مزمن روده و معده را درمان می بخشد ، سینه را نرم کرده ، یبوست را برطرف می کند ، درمان اسهال خونی ، و آخر اینکه کسانی که قصد لاغر شدن دارند قبل از غذا مقداری گیلاس بخورند چون گیلاس از چاقی زیاد جلوگیری میکند.