رانی نخورید

در حالی که آبمیوه «رانی» بخش قابل توجهی از
بازار نوشیدنی‌های ایران را
در اختیار خود گرفته و هر روز به جمع مشتریان
این آبمیوه افزوده می‌شود،
مراجع علمی از غیربهداشتی بودن این آبمیوه
خبر می‌دهند.
به گزارش خبرنگار شریف نیوز، آبمیوه «رانی»
محصول شرکت «عوجان» عربستان
سعودی است و گفته می‌شود مجوزی برای واردات
آن به ایران وجود ندارد.

شرکت عربستانی عوجان برای تولید «رانی»،
اسانس و ذرات خشک میوه را ـ که
در صنعت آب‌میوه به آن‌ها «پالپ» گفته
می‌شود ـ از کشورهای دیگر وارد
کرده و اسانس و پالپ را به آب اضافه کرده و
آبمیوه تولید می‌کند. ذرات
معلقی که در آبمیوه مشاهده می‌شود، دلیلی بر
تازگی آن نیست، بلکه تازگی
ظاهری «رانی» به علت وجود ماده‌ای به نام
«بنزوات سدیم» می‌باشد.

همچنین طبق گزارش یک موسسه معتبر، با آزمایش
چند قوطی آب‌میوه رانی در
یکی از آزمایشگاه‌های کشور، نتایجی که برای
قوطی حاوی نکتار انبه رانی به
دست آمده حاکی از این است که این قوطی مقدار
96.2 ppm بنزوات سدیم دارد و
همچنین مقدار بنزوات سدیم در شیشه نکتار موز،
263 ppm می‌باشد.
بنزوات سدیم، ماده‌ی است که در صنعت مواد
غذایی به عنوان نگهدارنده
کاربرد دارد. از این ماده به میزان بسیار کم
در سس مایونز و نوشابه
استفاده می‌شود ولی طبق گزارش اداره
استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران،
استفاده از این ماده در هر نوع آب‌میوه
غیرمجاز است. علت غیرمجاز بودن
استفاده از بنزوات سدیم در آب‌میوه این است
که آبمیوه به صورت گرم در
قوطی ریخته و پر می‌شود و به دلیل
واکنش‌هایی که بنزوات سدیم در حرارت
انجام می‌دهد، استفاده از آن ممنوع
می‌باشد؛ اما در نوشابه‌ها به این
دلیل که نوشابه به صورت سرد پر می‌شود،
استفاده از این ماده مجاز است.

گفتنی است، با توجه به محرز بودن عدم رعایت
حداقل استانداردها در آبمیوه
«رانی» و اطلاع برخی دستگاه‌های مسئول، هنوز
معلوم نیست که چگونه این
آبمیوه در این سطح گسترده به کشور وارد و
توزیع می‌شود