چاي

اخيراً از فوايد بسيار چای سبز صحبت های زيادی می شود و حتی چای را بهترين نوشيدنی پس از آب می دانند . چای محتوی ميزان کمی از رنگدانه ها ، مثل کافئين و ... است . چای سياه و چای سبز هر دو از


گياه واحدی به دست می آيند. تفاوت در اين است که برای تهيه چای سبز برگها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آنرا خشک می نمايند . ولی برای تهيه چای سياه برگها ، خشک شده ، تخمير شده و برشته می شوند يعنی  فرآيند بيشتری به روی چای صورت می گيرد.

هم چای سياه و هم چای سبز دارای رنگدانه هايی می باشند که اثر کاهش ابتلا به سرطان های مختلف در آنها ديده شده است . زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد ، تنها محتوی نيمی از کافئين يک فنجان قهوه است . با اينحال چای بدون کافئين هم وجود دارد .

چای های گياهی نيز دم کرده برگ گياهان مختلف هستند و گفته می شود حاوی رنگدانه های چاي، بدون وجود کافئين می باشند، که البته درست است ، اما  رويه مصرف آنها بسيار مهم است ، چراکه ممکن است درمواردی نيز خطر زا بشوند . اگر مبتلا به بيماری تب يا به عبارتی حساسيت بهاره هستيد، با مصرف اينگونه نوشيدنی ها بدنتان را تحريک نکنيد .

مصرف چای تأمين کننده رنگدانه هايی است که شما به طريق ديگر دريافت نمی کنيد،  پس با مصرف متعادل اين نوشيدنی مفيد زمينه های سلامتی را درخود فراهم آوريد .

توضیح بیشتر:

چاي يك نوشيدني حاوي كافئين ميباشد كه با خيساندن
بـرگـهـاي گياه كامليا سيننس (CAMELLIA SINENSIS) در
آب داغ تـهــيه ميگردد. كشورهاي عمده توليد كننده چاي
عـبــارتند از: چين، هند، بنگلادش، پاكستان، ايران، كره،
ســريلانكا، تايوان، ژاپن، استراليا، آرژانتين، كنيا، اندونزي
و نپال.

برگهاي چاي پس از چيدن مانند سيبي كه در معرض هوا
قرار ميگيرد تغيير رنگ ميدهد، خيلي سريع پژمرده شــده
و اكسيده ميگردند. علت آن تخمير آنزيمي است كه باعث
تجزيه كلروفيل و آزاد شدن تانين برگهاي چاي مي گــردد.
چاي به 4 گروه بر اساس درجه و مدت زمان اكسيداسيون
برگ هـاي چــاي تـقسيم بندي مي شود. در واقـــع رونــد
اكسيـداسيــون در هــر گــروه در مـــرحــله خاصي با خارج
ساختن آب برگها توسط حرارت دادن متوقف ميگردد.

1- چاي سياه (BLACK TEA): روند توليد آن به اين نحو
مي بـاشد كه برگهاي چاي را پس از برداشت آن در دما و
رطوبت كـنـتـرل شـــده رهــا مي كنــنــد تــــا اكسيد گردد.
اكسـيـداسيـون در چاي سبز قابل ملاحظه بوده و مدت آن
2 هفته تا يك ماه بطول مي انجامد. سـپس برگـهاي چاي
خشك مي گــردند تا رونداكسيداسيون متوقف گردد. چاي
سـياه نـســبت به انواع ديگر كافئين بيشتري دارد بهـمين
خاطر طعم آن قويتر مي بـاشد. امــا بــر خلاف چاي سبز،
چاي سياه طعم خودرا پس از گذشت سالها از تاريخ توليد
حفظ ميكند. اين نوع چاي متداولترين و پر مصرف ترين نوع
چاي در دنيا ميباشد.

 

2-چاي سبز(GREEN TEA): رونـد اكـسـيداسيون در ايـن
نوع چاي پس از حداقل اكـسيد شدگي متوقف مي گـردد.
پـس از چـيـدن بـرگ هــاي چـاي سـريـعا بـا بـخـــار آب داغ
آنزيمهاي اكسيد كـنـنـده موجود در برگهاي چاي را از ميان
بـرده و سـپـس بـرگها را خشك مي كنند. در واقـع در چـاي
ســــبز مرحله اكسيداسيون حذف مي گردد. اين نوع چاي
طعم ملايم و گياه مانندي دارا بوده و بيشتر در چين و ژاپن
مصرف ميگردد.

 

3- چاي اولانگ(OOLONG): اولانـگ بـه مـعـــني اژدهاي
سبز مي بـاشد و مرحله اكسيداسيون آن 2 تا 3 روز بطول
مي انجامد. اين چاي نيز در چين و ژاپن مصرف مي گـردد.

 

 

4- چاي سفيد(WHITE TEA): در تهيه آن از برگهاي تازه روئيده (جوانه ها) چاي استفاده ميگردد كه اكيسد نيز نميگردند. بيشترين اثر ضد سرطاني را اين نوع چاي به خود اختصاص داده است. اين چاي در چين مصرف ميگردد.

 انواع ديگر چاي بر حسب تركيبات آن
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

* چاي يخ (ICED TEA): معمولا به چاي اندكي ليمو ترش و شـيـره ذرت
اضـافـه شــده و درون فنجان حاوي يخ ريخته شده و سرو مي گردد.




* سبك انگليسي(ENGLISH STYLE): در اين روش چاي همراه با خامه
و ليمو ترش سرو ميگردد.



* بوبا (BUBBLE TEA،BOBA):
اين نوشيدني تشكيل گرديده از چاي يخ،
شـيـر و گـوي هاي صمـغ مـانـنـدي كــه بــــه مرواريد موسوم بوده و از گياه
تاپوئيكا تهيه ميگردد.

 

 

* چاي كيسه اي (TEA BAG): در چـاي كـيــســه اي از
خاك چاي استفاده ميگـردد كــه از نظر دوستاران چاي زياد
محبوب نميباشد.

 


* در فرهنگهاي مختلف چاي را همراه با مواد گوناگوني مصرف ميكنند مانند:هل، شكر، عسل، ليمو ترش، شير، مرباي ميوه ها و چاشني هاي ديگر.


روش دم كردن صحيح انواع چاي، تركيبات چاي، فوايد چاي براي سلامتي بدن...

مواد لازم:

 

چای با گلاب
چای با گلاب


▪ چای کیسه ای=۲ عدد
▪ هل=نصف قاشق غذاخوری
▪ گلاب=۱ قاشق غذاخوری
▪ شکر=۲ قاشق غذاخوری
▪ آب=۴ لیوان

 


 طرز تهیه:


آب را روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید و در حالی که آب در حل جوشیدن است شکر+چای کیسه ای را به آن اضافه می کنیم.سپس هل و گلاب را به چای اضافه نموده و بعد از ۱۵ دقیقه میل می کنیم.

http://energydarmani.persianblog.ir

 

http://www.mardoman.com/diet/tea.aspx